Wednesday, November 30, 2022

Homemade cottage cheese in slow cooker Домашній сир в мультіварці - Home-made cottage in slow cooker

Домашній сир в мультіварці - Home-made cottage in slow cooker
🇺🇦 Складові:
  • 1 галон молока (краще домашнього)
  • 2 стакана сиворотки
В чашу мультіварки налити молока, додати сиворотку. Зробити режим з найменьшою температурою.
Через 10 годин виключити та залишити ще на 10 годин.
Готовність сиру краще перевіряти ложкою. Іноді потрібно більше часу для приготування, залежить від кімнатної температури. Коли будуть досить великі комочки мокрого сиру, за допомоги ложки чи черпака перекласти покласти в марлю чи в спеціальне сіто. 
Сир в марлі підвісити та дати стікати сиворотці. Якщо в ситі, то покласти наверх тарілку та поставити стакан з водою.

Через 5-6 годин, коли сир буду сихий перекласти в миску чи спеціальний бокс. Зберігати в холодильнику.


🇺🇲 Ingredients:
  • 1 gallon of milk (preferably farm milk)
  • 2 glasses of butter milk
Pour milk into the slow cooker bowl, add butter milk. Make the mode with the lowest temperature.
After 10 hours, turn off and leave for another 10 hours.
It is better to check the readiness of the cheese with a spoon. Sometimes it takes more time to cook, it depends on the room temperature. When there are large enough curds of wet cheese, with the help of a spoon or scoop, put them in cheesecloth or a special sieve.
Hang the cheese in cheesecloth and let the whey drain. If in a sieve, put a plate on top and put a glass with water.

After 5-6 hours, when the cheese is dry, transfer it to a bowl or a special box. Store in the refrigerator.





No comments:

Post a Comment